Ciorbă de cartofi cu tarhon și ciolan afumat
Rețetă culeasă din satul Bod
Ciorbă de cartofi cu tarhon si afumatura este mancarea preferata a multor romani.
Ingrediente:
- 1 ciolan afumat
- 2 cepe
- 3 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 pătrunjel
- 1 țelină mică
Mod de preparare:
1. Se fierbe ciolanul și se spumează până iese toată spuma.
2. Se taie zarzavatul mărunt și se adaugă în zeamă. Se lasă la fiert.
3. După ce s-a fiert osul, se scoate carnea de pe el și se mărunțește, după care se pune la loc în zeamă.
4. Se adaugă la fiert cartofii tăiați cubulețe.
5. Când sunt gata, se potrivește de sare, se adaugă puțin oțet și se lasă un pic în clocot.
6. Se trage de pe foc ciorba și se lasă la răcorit.
7. Se drege cu 2 ouă întregi, care se bat bine cu 2 – 3 linguri de smântână și zeama răcorită de la ciorbă.
8. Se pune tarhon tăiat mărunt.
Poftă bună!
Rețetă culeasă de: Ana A. Negru
- 1 ciolan afumat
- 2 cepe
- 3 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 pătrunjel
- 1 țelină mică
Mod de preparare:
1. Se fierbe ciolanul și se spumează până iese toată spuma.
2. Se taie zarzavatul mărunt și se adaugă în zeamă. Se lasă la fiert.
3. După ce s-a fiert osul, se scoate carnea de pe el și se mărunțește, după care se pune la loc în zeamă.
4. Se adaugă la fiert cartofii tăiați cubulețe.
5. Când sunt gata, se potrivește de sare, se adaugă puțin oțet și se lasă un pic în clocot.
6. Se trage de pe foc ciorba și se lasă la răcorit.
7. Se drege cu 2 ouă întregi, care se bat bine cu 2 – 3 linguri de smântână și zeama răcorită de la ciorbă.
8. Se pune tarhon tăiat mărunt.
Poftă bună!
Rețetă culeasă de: Ana A. Negru