Reţeta originală a cârnaţilor de Pleşcoi
Iată care sunt ingredientele pentru rețeta originală a cârnaților de Pleșcoi.
Cârnați de Pleșcoi
Ingrediente:
- carne de oaie
- usturoi
- ardei iute roşu
- cimbru
- sare după gust
- maţ subţire de oaie
Mod de preparare:
1. Curăţați carnea de oaie de pe oase.
De obicei, se foloseşte doar carne de oaie, dar în cazul în care aceasta este prea grasă, compoziţia se amestecă cu carne de vită, însă fără a fi depăşită proporţia de 2:1.
2. Fierbeți oasele într-un ceaun şi cu zeama călduţă obţinută, frământați carnea tocată cu ardei iute, usturoi, cimbru și sare după gust.
3. Amestecul se lasă să stea cca 2 ore, după care gustați pentru verificare şi hotărâți dacă mai adaugați sau nu usturoi, ardei iute, cimbru sau sare.
3. Când e gata compoziţia, umpleți intestinele de oaie.
4. Apoi, puneți cârnaţii la afumat şi la uscat.
5. Când sunt gata, se servesc ca atare sau prăjiţi.
Poftă bună!
Rețetă culeasă de: Ana A. Negru
- carne de oaie
- usturoi
- ardei iute roşu
- cimbru
- sare după gust
- maţ subţire de oaie
Mod de preparare:
1. Curăţați carnea de oaie de pe oase.
De obicei, se foloseşte doar carne de oaie, dar în cazul în care aceasta este prea grasă, compoziţia se amestecă cu carne de vită, însă fără a fi depăşită proporţia de 2:1.
2. Fierbeți oasele într-un ceaun şi cu zeama călduţă obţinută, frământați carnea tocată cu ardei iute, usturoi, cimbru și sare după gust.
3. Amestecul se lasă să stea cca 2 ore, după care gustați pentru verificare şi hotărâți dacă mai adaugați sau nu usturoi, ardei iute, cimbru sau sare.
3. Când e gata compoziţia, umpleți intestinele de oaie.
4. Apoi, puneți cârnaţii la afumat şi la uscat.
5. Când sunt gata, se servesc ca atare sau prăjiţi.
Poftă bună!
Rețetă culeasă de: Ana A. Negru