Sate româneşti
Comuna Fundata - între legende și tradiţii
De Ana A. Negru
Fundata este localitatea montană cea mai înaltă din România (1360 m)</b>, situată la o distanţă de 40 km de municipiul Braşov, la mijlocul distanţei dintre Bran şi Rucăr.
Satul Caţa - o lecţie de multiculturalitate
De Ana A. Negru
Caţa este un sat săsesc din judeţul Braşov, ce face parte din comuna cu acelaşi nume, alături de satele Beia, Ioneşti, Drăuşeni şi Paloş Ardeal. Pentru a ajunge în Caţa, urmăm drumul către Sighişoara, iar la Rupea Gară facem dreapta spre Homorod.
Comuna Sânpetru - veche aşezare săsească
De Ana A. Negru
Situată în Transilvania la poalele Dealului Lempeș, la doar 4 km de orașul Brașov, pe DJ 103, Sânpetru este o veche așezare săsească – Pittersbarch, în dialectul săsesc sau Petersberg, în germană - ce face parte din regiunea istorică Țara Bârsei.
Vulcan - satul dintre nori
De Daniela Spînu
Nu departe de Braşov, înconjurat mai din toate părţile de munţi, şi totuşi în plin podiş, se găseşte comuna Vulcan ori Wolkendorf, aşa cum au numit-o saşii, iar Wolken se traduce <i>nori</i>.
Comuna Şieu din Bistriţa-Năsăud
De Ionuţ Drăgan
Descoperiţi satul Şieu din judeţul Bistriţa-Năsăud, cu obiceiurile şi tradiţiile sale.
Mălâncrav - satul din poveştile cu prinţi
De Ana A. Negru
Descoperă istoricul satului Mălâncrav, biserica fortificată, povestea conacului Apafy, comunitatea și tradițiile săsești, bio-diversitatea din zonă și povestea artizanilor din sat.
Viscri - un sat gospodărit nemţeşte
De Ana A. Negru
Descoperiți povestea satului și a bisericii fortificate din Viscri, aflați câți sași au mai rămas în sat, cum a apărut proiectul “Șosetele de lână” și aflați despre implicarea în sat a Fundației “Mihai Eminescu", patronată de Prințul Charles.