Paprikaş de pui cu găluşte
Rețetă culeasă din satul Bod
Paprikaş de pui cu găluşte
Ingrediente:
- 1 pui întreg sau doar pulpele și pieptul
- 1 morcov
- 3 cepe
- 1 pătrunjel
- usturoi
Mod de preparare:
1. Se pune la fiert puiul și se spumează până nu mai iese spuma
2. Zarzavaturile se taie mărunt și se pun la fiert cu puiul.
3. Se adaugă un strop de sare.
4. După ce s-a fiert se drege cu 2 linguri de făină, puțină apă, 3 – 4 linguri de smântână și 1 lingură de paprika dulce.
5. Se amestecă bine și se pune peste pui să dea în câteva clocote, până se îngroașă puțin.
6. La urmă, se pun 3 – 4 căței de usturoi, tocați mărunt.
7. Se dă deoparte de pe foc și, între timp, se pregătesc găluștele.
Găluștele:
- 2 cartofi
- 3 – 4 liguri de făină
- 1 strop de sare
- 1 ou
1. Se fierb cartofii în coajă, se zdrobesc și se amestecă bine cu celelalte ingrediente.
2. Între timp, se pune apa la fiert cu puțină sare și când dă în clocot se pun găluștele cu lingura, una câte una.
3. Se lasă să fiarbă cca 10 minute.
4. Se strecoară și se adaugă în paprikaș, peste pui.
Poftă bună!
Rețetă culeasă de: Ana A. Negru
- 1 pui întreg sau doar pulpele și pieptul
- 1 morcov
- 3 cepe
- 1 pătrunjel
- usturoi
Mod de preparare:
1. Se pune la fiert puiul și se spumează până nu mai iese spuma
2. Zarzavaturile se taie mărunt și se pun la fiert cu puiul.
3. Se adaugă un strop de sare.
4. După ce s-a fiert se drege cu 2 linguri de făină, puțină apă, 3 – 4 linguri de smântână și 1 lingură de paprika dulce.
5. Se amestecă bine și se pune peste pui să dea în câteva clocote, până se îngroașă puțin.
6. La urmă, se pun 3 – 4 căței de usturoi, tocați mărunt.
7. Se dă deoparte de pe foc și, între timp, se pregătesc găluștele.
Găluștele:
- 2 cartofi
- 3 – 4 liguri de făină
- 1 strop de sare
- 1 ou
1. Se fierb cartofii în coajă, se zdrobesc și se amestecă bine cu celelalte ingrediente.
2. Între timp, se pune apa la fiert cu puțină sare și când dă în clocot se pun găluștele cu lingura, una câte una.
3. Se lasă să fiarbă cca 10 minute.
4. Se strecoară și se adaugă în paprikaș, peste pui.
Poftă bună!
Rețetă culeasă de: Ana A. Negru