Medicină naturistă
Miezul de nucă - un energizant de excepţie
De Prof. dr. Constantin Milică
Descoperă proprietăţile terapeutice ale nucilor, ale frunzelor şi cojilor verzi şi învaţă cum îţi poţi prepara acasă alifie din frunze uscate de nuci pentru vindecarea rănilor, a arsurilor solare, precum şi alte reţete eficace în ateroscleroză sau anemie.
Diabetul zaharat
De Prof. dr. Constantin Milică
Diabetul poate fi ameliorat sau vindecat cu ajutorul unor plante care conţin principii active hipoglicemiante. Aflaţi care sunt acestea.
Utilizările bradului în fitoterapie
De Prof. dr. Constantin Milică
În scopuri terapeutice, cel mai mult sunt folosiţi mugurii de brad, care se formează primăvara, în vârful crenguţelor, având o culoare frumoasă verde crud, spre bucuria iubitorilor de natură.
Strugurii - fructele medicament
De Prof. dr. Constantin Milică
Toamna, probabil cea mai marea atenţie se acordă viilor, strugurii fiind așteptați să intre în pârg. După datele arheologice, începuturile cultivării viţei-de-vie s-au înregistrat în neolitic, cu circa 8-9 mii de ani înainte de Hristos.
Urzica vie - planta care purifică organismul
De Prof. dr. Constantin Milică
Urzica este una dintre cele mai vechi plante din flora spontană care creşte pretutindeni, dar care este mult subapreciată de cei ce o calcă în picioare.
Alimentaţia de post dă sănătate şi energie
De Prof. dr. Constantin Milică
Considerate ca abţineri absolut necesare, bine gândite şi organizate pe perioade limitate, posturile alimentare pot avea fie un caracter total (post negru), fie un caracter parţial (în care se elimină anumite alimente „de dulce“).