Atelier de pâine artizanală cu maia - București
Sâmbătă, 8 august 2020, vă invităm la Muzeul Național al Satului din București, la un nou atelier de pâine cu maia, de data aceasta cu amestec de făinuri și cu 100% făină integrală de secară. Îndrumător: Ana A. Negru
Afiș anunț pentru atelierul de la Muzeul Național al Satului. Foto: Ana A. Negru
Avantajele atelierului:
- vei învăța să faci două tipuri de pâine sănătoasă și nutritivă, folosind mai întâi un amestec de făinuri, iar apoi 100% făină integrală de secară. Toate tipurile de făină ce vor fi folosite sunt certificate ecologic.
- vei învăța două metode de lucru diferite, adaptate tipurilor de făină folosite;
- vei afla care sunt beneficiile consumului de pâine cu maia, în locul celei preparate cu drojdie comercială;
- vei vedea că avantajele pâinii cu maia trec dincolo de valorile sale nutritive, celelalte beneficii fiind de natură terapeutică: te vei relaxa, vei câștiga bucuria și satisfacția lucrului creat și dus la bun sfârșit de tine; vei aduce bucurie și mulțumire familiei tale.
- vei realiza că maiaua e un partener de dialog foarte puternic, care-ți șlefuiește răbdarea, îngăduința, bunătatea, generozitatea (mai ales cu timpul), respectul pentru ritmul natural al lucrurilor și care te răsplătește direct proporțional cu grija pe care i-o porți.
Organizator:
- Ana A. Negru, pasionată de brutăria artizanală cu maia, autor al metodei și proiectului cultural "Pâine cu maia și poveste - Satul tradițional românesc", recunoscută de către Fundația Prințul de Wales România pentru calitatea produselor sale; fondator al Revistei SATUL
Când?
Sâmbătă, 8 august 2020, în intervalul 9.30 – 13:00.
Unde?
Atelierul se va desfășura în aer liber, în cadrul Muzeului Național al Satului "Dimitrie Gusti" din București, Șos. Kiseleff nr. 28-30, sector 1
Cui se adresează acest atelier?
- celor care vor o pâine sănătoasă, bogată în nutrienți;
- celor care vor să învețe să lucreze și cu făinuri integrale;
- mamelor;
- celor care știu la nivel teoretic despre pâinea cu maia dar care, practic, încă nu s-au încumetat să facă;
- celor care vor să-și îmbunătățească tehnica și să învețe ceva nou;
- celor care sunt dispuși să-și antreneze răbdarea și să lase lucrurile să se întâmple în ritmul lor natural.
Cât investești?
160 de lei
Ce intră în prețul atelierului?
Vei învăța:
- în cele trei ore jumatate, vei învăța să faci două tipuri de pâine - cu amestec de făinuri și cu 100% făină de secară.
- despre maia: ce este, cum se face de la zero, cum se întreține, cum se păstrează; la ce se poate folosi surplusul;
- despre apa fermentată de fructe, flori, plante sau legume și întrebuințările ei;
- despre diferite tipuri de făină și surse de procurare;
- de ce ustensile / instrumente / accesorii ai nevoie;
- cum se lucrează cu procentele brutarului;
- care sunt etapele pregătirii aluatului;
- cum se frământă corect aluatul;
- cum se fac împăturirile;
- cum se dă forma aluatului;
- despre dospire;
- despre metoda Anei de crestare și ștanțare a aluatului cu diverse modele;
- despre coacerea pâinii cu maia.
Vei primi:
- un borcan cu maia;
- coșuletul în care va dospi propria ta pâine cu maia;
- un șervet de bucătărie;
- un șablon special pentru decor;
- o racletă pentru aluat;
- cele două rețete de pâine pe care să le repeți apoi acasă;
- susținere și disponibilitate la întrebări și după atelier;
- 10% reducere la unul din următoarele ateliere tematice pe care Ana le va organiza.
Modalitatea de plată:
Va fi comunicată ulterior celor înscriși.
Numărul de participanți fiind limitat la 6 persoane, plata unui avans de 50% (80 lei) este necesară pentru rezervarea locului.
Termen limită pentru plata avansului:
joi, 6 august 2020.
Pentru înscriere, vă rugăm să completați acest formular.
- vei învăța să faci două tipuri de pâine sănătoasă și nutritivă, folosind mai întâi un amestec de făinuri, iar apoi 100% făină integrală de secară. Toate tipurile de făină ce vor fi folosite sunt certificate ecologic.
- vei învăța două metode de lucru diferite, adaptate tipurilor de făină folosite;
- vei afla care sunt beneficiile consumului de pâine cu maia, în locul celei preparate cu drojdie comercială;
- vei vedea că avantajele pâinii cu maia trec dincolo de valorile sale nutritive, celelalte beneficii fiind de natură terapeutică: te vei relaxa, vei câștiga bucuria și satisfacția lucrului creat și dus la bun sfârșit de tine; vei aduce bucurie și mulțumire familiei tale.
- vei realiza că maiaua e un partener de dialog foarte puternic, care-ți șlefuiește răbdarea, îngăduința, bunătatea, generozitatea (mai ales cu timpul), respectul pentru ritmul natural al lucrurilor și care te răsplătește direct proporțional cu grija pe care i-o porți.
Organizator:
- Ana A. Negru, pasionată de brutăria artizanală cu maia, autor al metodei și proiectului cultural "Pâine cu maia și poveste - Satul tradițional românesc", recunoscută de către Fundația Prințul de Wales România pentru calitatea produselor sale; fondator al Revistei SATUL
Când?
Sâmbătă, 8 august 2020, în intervalul 9.30 – 13:00.
Unde?
Atelierul se va desfășura în aer liber, în cadrul Muzeului Național al Satului "Dimitrie Gusti" din București, Șos. Kiseleff nr. 28-30, sector 1
Cui se adresează acest atelier?
- celor care vor o pâine sănătoasă, bogată în nutrienți;
- celor care vor să învețe să lucreze și cu făinuri integrale;
- mamelor;
- celor care știu la nivel teoretic despre pâinea cu maia dar care, practic, încă nu s-au încumetat să facă;
- celor care vor să-și îmbunătățească tehnica și să învețe ceva nou;
- celor care sunt dispuși să-și antreneze răbdarea și să lase lucrurile să se întâmple în ritmul lor natural.
Cât investești?
160 de lei
Ce intră în prețul atelierului?
Vei învăța:
- în cele trei ore jumatate, vei învăța să faci două tipuri de pâine - cu amestec de făinuri și cu 100% făină de secară.
- despre maia: ce este, cum se face de la zero, cum se întreține, cum se păstrează; la ce se poate folosi surplusul;
- despre apa fermentată de fructe, flori, plante sau legume și întrebuințările ei;
- despre diferite tipuri de făină și surse de procurare;
- de ce ustensile / instrumente / accesorii ai nevoie;
- cum se lucrează cu procentele brutarului;
- care sunt etapele pregătirii aluatului;
- cum se frământă corect aluatul;
- cum se fac împăturirile;
- cum se dă forma aluatului;
- despre dospire;
- despre metoda Anei de crestare și ștanțare a aluatului cu diverse modele;
- despre coacerea pâinii cu maia.
Vei primi:
- un borcan cu maia;
- coșuletul în care va dospi propria ta pâine cu maia;
- un șervet de bucătărie;
- un șablon special pentru decor;
- o racletă pentru aluat;
- cele două rețete de pâine pe care să le repeți apoi acasă;
- susținere și disponibilitate la întrebări și după atelier;
- 10% reducere la unul din următoarele ateliere tematice pe care Ana le va organiza.
Modalitatea de plată:
Va fi comunicată ulterior celor înscriși.
Numărul de participanți fiind limitat la 6 persoane, plata unui avans de 50% (80 lei) este necesară pentru rezervarea locului.
Termen limită pentru plata avansului:
joi, 6 august 2020.
Pentru înscriere, vă rugăm să completați acest formular.