Atelier de cozonaci cu maia - Brașov
Sâmbătă, 7 decembrie 2019, vă invităm la Brașov, la un atelier de preparare a cozonacilor cu maia, sub îndrumarea Anei A. Negru.
Afișul atelierului de cozonaci cu maia de la Brașov. Autor foto: Ana A. Negru
Când?
Sâmbătă, 7 decembrie 2019, în intervalul 10:00 - 13:30.
Unde?
Studio Thermomix România
Str. Crișan nr. 45, Brașov
Organizatori:
- Ana A. Negru, pasionată de brutăria artizanală cu maia, autor al proiectului "Pâine cu maia și poveste - Satul tradițional românesc", recunoscută de către Fundația Prințul de Wales România pentru calitatea produselor sale; fondator al Revistei SATUL, susținătoare a dezvoltării rurale;
- Thermomix România, www.thermomix.ro
Cui se adresează acest atelier?
- celor care preferă dulciuri sănătoase - pentru ei și familia lor;
- mamelor;
- celor preocupați de tradiție și care își amintesc cu drag și poftă de cozonacul bunicii lor;
- celor care știu la nivel teoretic despre cozonacul cu maia, dar, practic, încă nu s-au încumetat să facă;
- celor care vor să învețe ceva nou.
Cât investești?
140 de lei
Ce intră în prețul atelierului?
Vei învăța:
- să faci un cozonac delicios, frumos crescut, cu textura moale, pufoasă și care, datorită proprietăților maielei și a dospirii îndelungate, va fi mai sănătos și se va păstra foarte bine mai mult timp;
- care sunt etapele pregătirii aluatului, cât de consistent e bine să fie și ce tip de făină e cel mai potrivit;
- cum se frământă aluatul;
- despre dospire și coacere;
- despre ornarea cozonacului.
Vei primi:
- un borcan cu maia;
- aluatul de cozonac pe care vei continua să-l lucrezi acasă după instrucțiunile învățate la atelier;
- un șablon special pentru decor;
- o racletă pentru aluat;
- două rețete: de cozonac cu stafide și de melci cu nucă;
- susținere și disponibilitate la întrebări și după atelier;
- 10% reducere la următoarele ateliere de brutărit cu maia, pe care Ana le va organiza tematic.
În plus:
Ne vom cunoaște mai bine și vom mânca împreună preparate gătite de gazde, după care vom degusta, bineînțeles, și cozonac cu maia.
Modalitatea de plată:
Va fi comunicată ulterior celor înscriși.
Numărul de participanți fiind limitat la 10 persoane, plata unui avans de 50% (70 lei) este necesară pentru rezervarea locului.
Pentru înscriere, vă rugăm să completați acest formular.