Bucătărie tradiţională
Revista Satul - Anul I, nr. 1, 2009


Ciorbă de perişoare


Pâine cu maia și poveste - Satul tradițional românesc


Ingrediente:<br>
- 2 kg făină de grâu<br>
- 2 ouă<br>
- puţină drojdie<br>
- apă călduţă<br>
- 1 linguriţă de sare<br>
<br>
Modul de preparare:<br>
1. Pun drojdia la muiet cu apă călduţă şi un pic de zahăr. <br>
2. Apoi, pun făina într-un lighean sau covată (numa’ că a me’ s-a stricat) şi în mijlocul ei se adaugă ouăle, drojdia, sarea şi apă călduţă.<br>
3. Dup-aceea, se frământă bine, bine, până când se face un aluat nu prea vârtos, dar nici moale, ci potrivit, până când se desprinde un pic de covată. <br>
4. Apoi, se lasă la crescut până se dublează ca volum. <br>
5. Se scoate aluatul pe masa presărată cu puţină făină şi se împarte în două – cât pentru două pâini. Dintr-o bucată de aluat, se pot face diferite ornamente de pus pe pâine. <br>
6. Apoi, aluatul se aşează într-o tavă rotundă sau din aceea lungă pentru cozonac, unsă cu puţin ulei şi se mai lasă la crescut până se încinge focul, după care se unge pe deasupra cu ou. <br>
7. Se introduce în cuptor la foc potrivit, până când se rumeneşte. Şi gata! Asta-i!<br>
<br>
<i>Poftă bună!</i><br>
<br>
<i>Rețetă culeasă de: Ana A. Negru</i>



Articolul urmator: Ciorbă de perişoare


Copyright © Revista SATUL
Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau ilustraţiilor din revistă este
posibilă numai cu acordul prealabil scris al SC START-UP Advertising SRL.
Toate drepturile rezervate. SATUL - Marcă înregistrată.
SATUL - Revista pentru promovarea traditiei si culturii din mediul rural