Evenimente
Revista Satul - Anul VIII, nr. 14, 2016


Prințul de Wales inaugurează noul Centru de Formare Profesională al Fundaţiei sale din România
Atelier de artă fotografică la Ipotești


Pâine cu maia și poveste - Satul tradițional românesc


Scopul festivalului:
- Promovarea tradițiilor și a creației populare;
- Protejarea și punerea în valoare a patrimoniului cultural național;
- Dezvoltarea relațiilor culturale în scopul promovării identității culturale a comunităților locale în afara granițelor;
- Promovarea turistică a Brașovului și a împrejurimilor.

Festivalul promovează cultura tradițională a țărilor participante, creează o punte de legătură și un schimb cultural între ansamblurile invitate, asigură integrarea culturii tradiționale a poporului nostru în spațiul european, dar și oferă prilejul de a prezenta oaspeților istoria, cultura și frumusețile naturale ale Brașovului. Folclorul este cel mai bun element de integrare, de relaționare între popoare, etnii, regiuni, localități.

La ediția din acest an vor participa:
Ansamblul KUD "Vaso Jovanovic" Srebrenica din Bosnia și Hețegovina, Ansamblul ”Agrinio” din Grecia, Ansamblul ”Csaba Nemzetiségi Néptáncegyüttes- Békéscsaba” din Ungaria, Ansamblul „Lazar Hrebeljanovic“ din Serbia, Ansamblul „Ziemia Leżajska din Polonia și Ansamblul ”Poienița” al Centrului Cultural Reduta, România.

Program:
Și în acest an, festivalul va fi unul itinerant, spectacolele urmând să aibă loc în Făgăraș, chiar începând cu prima zi, <b>vineri 15 iulie</b>, de la ora 18:00, în fața Casei de Cultură.

Apoi, <b>sâmbătă 16 iulie</b>, va avea loc spectacolul de gală în fața publicului brașovean, în Piața Sfatului, de la ora 18:00.

Festivalului nostru i se vor alătura pe aceeași scenă, începând cu ora 15:00, tinerii dansatori sosiți în Brașov la Festivalul Național de Folclor ”Crai Nou” organizat de Palatul Copiilor.

Ziua de sâmbătă va deveni, astfel, un maraton al dansului popular de pe tot cuprinsul României și al popoarele vecine României și din Balcani, o frumoasă ladă de zestre pe care o deține această parte a Europei.

<b>Duminică, 17 iulie</b>, invitații noștri vor avea prilejul să viziteze Castelul Bran, unde turiștilor prezenți li se va oferi din partea ansamblurilor un scurt program de dansuri specifice țărilor pe care le reprezintă.
După ora prânzului, vom vizita Cetatea Râșnov, urmând ca la ora 17.00, să oferim un spectacol pe scena amplasată de Primăria Municipiului Râșnov, în ”Piața Unirii”, implicând astfel nu doar comunitățile locale, ci și turiști români și străini.



Articolul precedent: Prințul de Wales inaugurează noul Centru de Formare Profesională al Fundaţiei sale din România
Articolul urmator: Atelier de artă fotografică la Ipotești


Copyright © Revista SATUL
Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau ilustraţiilor din revistă este
posibilă numai cu acordul prealabil scris al SC START-UP Advertising SRL.
Toate drepturile rezervate. SATUL - Marcă înregistrată.
SATUL - Revista pentru promovarea traditiei si culturii din mediul rural