Coşărcuţe
Am descoperit coșărcuțele în prima noastră vizită în Maramureș, de la niște oameni absolut minutați și primitori din satul Breb. D-na Ileana Vișovan ne-a transmis rețeta în graiul ei maramureșean, plin de farmec. Așadar, iată cum se prepară.
Coşărcuţe (reţetă de la d-na Ileana Vişovan – Breb, Maramureş)
Aluatul:
- 6 gălbenuşuri - 40 decuri de unsoare (1 dec = 10 g)
- 40 decuri de zahar
- 80 decuri de făină
- zamă de lămâie după gust
- 1 linguriţă sale cale (bicarbonat de amoniu)
- puţin lapte
- 3 – 4 linguri smântână
Se frământă toate ingredientele. Se face un aluat şi se pune în formă.
Umplutura:
- 6 albuşuri
- 40 decuri de zahar
- 40 decuri de nucă măcinată
- zamă de lămâie
Albuşurile se bat spumă cu zahărul şi se adaugă nuca şi zama de lămâie. Apoi se pune umplutura în formă, peste aluat şi se dă la cuptor.
Poftă bună!
Rețetă culeasă de: Ana A. Negru
- 6 gălbenuşuri - 40 decuri de unsoare (1 dec = 10 g)
- 40 decuri de zahar
- 80 decuri de făină
- zamă de lămâie după gust
- 1 linguriţă sale cale (bicarbonat de amoniu)
- puţin lapte
- 3 – 4 linguri smântână
Se frământă toate ingredientele. Se face un aluat şi se pune în formă.
Umplutura:
- 6 albuşuri
- 40 decuri de zahar
- 40 decuri de nucă măcinată
- zamă de lămâie
Albuşurile se bat spumă cu zahărul şi se adaugă nuca şi zama de lămâie. Apoi se pune umplutura în formă, peste aluat şi se dă la cuptor.
Poftă bună!
Rețetă culeasă de: Ana A. Negru