De-ale bunicii

Remedii pentru indigestie, salate mai gustoase si alte sfaturi pentru casă și creșterea animalelor


Aflaţi în ce fel vă mai poate ajuta usturoiul, hreanul, chimenul, zeama de lămâie, urzica, muşeţelul si cum puteţi păstra roşiile proaspete mai mult timp.
Remedii pentru indigestie, salate mai gustoase si alte sfaturi pentru casă și creșterea animalelor
Usturoiul - leac străvechi pentru multe dureri
Oţet cu usturoi pentru indigestie Pisaţi bine patru căţei de usturoi; stoarceţi apoi sucul, după care adăugaţi trei linguri de oţet. Beţi preparatul cu înghiţituri mici şi vă veţi simţi mai bine. Hreanul te scapă de dureri Frunzele proaspete de hrean se pun pe frunte şi la ceafă pentru a ameliora durerile de cap şi migrenele. Pentru a scăpa de durerile reumatice, se aplică pe zonele articulaţiilor frunze de hrean ce au fost mai înainte înmuiate în apă cu sare. Rădăcina rasă de hrean e bună pentru stimularea digestiei, pentru recăpătarea poftei de mâncare şi dacă vă simţiţi slăbiţi. În caz de crampe intestinale sau indigestie, se rade rădăcina de hrean şi se face o pastă care se aplică timp de cca 20 de minute pe zona stomacului. La fel, în caz de lombosciatică, se pune pastă de hrean ras într-o pânză şi se oblojeşte locul dureros timp de 30 de minute. Salate mai gustoase Frunzele de hrean se pot adăuga şi la salatele de vară cu castraveţi şi telemea, dând un gust răcoritor. De asemenea, frunzele de hrean se pot folosi pentru umplut cu carne, precum cele de viţă, ştevie sau tei. Ca să nu te pişte ţânţarii Mănâncă mult usturoi proaspăt şi ţânţarii te vor ocoli. Pentru fân mai aromat În creşterea animalelor, chimenul se seamănă pe păşuni pentru aromatizarea fânului consumat de animale. Pentru o toaletă curată Amestecaţi zeama de la 2 - 3 lămâi cu pudră de borax şi veţi observa cât de bine se curăţă toaleta, lasând şi un miros natural. Insecticide naturale Se prepară ceaiuri de urzică şi muşeţel cu care se stropesc apoi legumele. Spre exemplu, cu cât roşiile sunt mai neregulate, cu atât sunt mai netratate chimic. Pentru ca roşiile să ţină mai mult Ţine roşiile la temperatura camerei pentru a rezista mai mult. Depozitate în frigider, se strică mai repede. Învăţături culese de Ana A. Negru


Ana A. Negru
Fondatorul revistei SATUL

Ana (n. 1978, într-un sat săsesc din Ardeal) este pasionată de satul tradiţional şi de fotografia etnografică. Din dorința de a împărtăși cu cât mai multă lume din frumusețea, bunătatea, chibzuința, credința, creativitatea, valorile și viziunea plină de sens pe care le întâlnea în călătoriile ei prin sate sau pentru a trage anumite semnale de alarmă, în iunie 2009, ea dă startul proiectului său de suflet - revista SATUL.
Începând din februarie 2013, Ana este foarte pasionată și de brutăria artizanală cu maia, iar în februarie 2018, ea a demarat cu mult drag un proiect cultural pe care l-a denumit "Pâine cu maia și poveste - Satul tradițional românesc". În cadrul acestuia, Ana se lasă inspirată de frumusețea naturală a satelor noastre și evidențiază particularități tradiționale prin intermediul crestăturilor, ștanțelor, ingredientelor, culorilor.
Pentru cei interesați, Ana organizează, din timp în timp, ateliere despre prepararea pâinii artizanale cu maia.
Contact: <i>[email protected]</i>
Copyright © Revista SATUL
Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau ilustraţiilor din revistă este
posibilă numai cu acordul prealabil scris al SC START-UP Advertising SRL.
Toate drepturile rezervate. SATUL - Marcă înregistrată.
SATUL - Revista pentru promovarea traditiei si culturii din mediul rural
Revista SATUL vă recomandă în continuare 4 articole
Miezul de nucă - un energizant de excepţie
Citeşte mai mult
Revista SATUL vă recomandă